AIF BARRIKADEN

Referat: NK Croatia - AIF BARRIKADEN

Här kommer det försenade referatet:

Startelvan: Strandell - Morten, Martin, Gustav, Bagher - Govan, Park, Alex, Christian T - Clas, Anders

Avbytare var Sénat som kom in som höger yttermittfältare efter 36 min och spelade där resten av matchen, Johan M som kom in som vänster yttermittfältare efter 36 min och spelade där resten av matchen, Daniel Sosa som spelade sista 20 min:a som innermittfältare och Junior och Henke H som inte spelade alls.

Dryga kvarten kvar gick vi över till 3-5-2 med uppställningen: Strandell - Morten, Gustav, Bagher - Sénat, Daniel Sosa, Clas, Martin, Johan M - Govan, Anders

Croatia gick till våldsam offensiv redan från 1:a minuten och redan i den 3:e min fick en av deras spelare på ett kanonskott i riktning mot krysset där Strandell gjorde en riktig idioträddning och lyckades boxa ut bollen till hörna. Till inte mycket glädje dock eftersom den påföljande hörnan resulterade i ett som det såg ut relativt billigt mål.

Mindre än 2 minuter senare låg bollen åter inne i vår målbur förpassad dit av ständigt farlige Said Mekahal som helt fri med en utrusande Strandell lyfte bollen över honom så att den gick ribba-in bara precis över mållinjen. Friläget hade orsakats av en mycket märklig situation där flera spelare ur båda lagen föll innan bollen ganska turligt hamnade hos Said.

En sådan start skulle kunna få vilket lag som helst - och särskilt ett i en situation som vår i tabellen - att vika ner sig fullständigt men det gjorde vi inte. Efter ytterligare ett par heta chanser för Croatia (läs nämnde Said) kom vi tvärtom tillbaka rejält och hade faktiskt en viss dominans resten av halvleken.

Vi spelade riktigt bra och hade också ett par riktigt vassa avslut där deras målvakt gjorde mirakulösa räddningar. Croatia hann under denna period sticka emellan med en jättechans där Strandell gjorde en jättefin reflexräddning.

Som "belöning" för vårt fina spel fick vi i den 42:a min ännu ett baklängesmål
på halsen vilket alltså innebar 0-3 i paus.

Inte ens nu vek vi ner oss utan kämpade hårt för att ta oss in i matchen på nytt. Vi flyttade nu upp spelet mer och mer vilket naturligtvis skapade stort utrymme för kontringar. Croatia kom nu allt oftare i anfall med 5 mot 3, 4 mot 2 eller liknande. En väldig oskärpa i avsluten gjorde dock att man inte kom närmare något ytterligare mål än en verklig kanon i ribban i ribbans underkant.

Istället var det vi som gjorde halvlekens enda mål (och därmed för första gången i år "vann" andra halvlek) genom Govan som på en retur på en nick (OBS - inte skott som jag felaktigt angav i gästboken) av Anders i ribbans underkant (träffar där var tydligen dagens återkommande tema. Detta skedde i den 77:e min.

Totalt sett gör vi en bra match mot serietrean Croatia. Spelmässigt är matchen väldigt jämn men chansmässigt har Croatia ett klart övertag. Och som sagt ett klart plus för att vi aldrig gav upp. En individuell prestation som är värd att uppmärksammas är Baghers. Han kom in i truppen samma dag efter ett återbud och var tänkt som avbytare men sedan Johan M blivit försenad och Sénat kände sig småskadad och inte ville starta och vi därmed hade kvar få alternativ i backlinjen fick han spela från start och som han gjorde det! Med sådana förberedelser och med rätt lite träningstid på senare tid gick han in och gjorde en kanonmatch mot motståndare som i flera fall måste ha vägt dubbelt så mycket som han - imponerande!

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-6   Skott på mål: 9-9   Skott utanför: